Tonhalas – cukkinis gluténmentes tócsni
Kicsit újítottunk a megszokott tócsni recepten. Burgonya helyett cukkinivel készítettük és megbolondítottuk egy kis tonhallal. Köretként vagy magában is fogyaszthatjuk
- 40 dkg cukkini
- só
- 4 doboz Dardanel tonhalkonzerv (4 x 80 g-os)
- bazsalikom
- pirospaprika
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A cukkinit megmossuk, lereszeljük és sózzuk.
- A tonhalat leszűrjük, hogy az olaj kicsöpögjön belőle.
- A cukkinit kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tonhalat, sót, bazsalikomot, tojásokat, pirospaprikát
- Jó alaposan összegyúrjuk.
- Gombócokat formázunk belőle, lenyomkodjuk
- Forró olajban kisütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 8 készítésekor 1 tócsniban
(kb. 9 – 10 dkg) |
Energia | 1544 kcal / 6453 kJ | 193 kcal / 807 kJ |
Fehérje | 66,6 g | 8,3 g |
Zsír | 130,9 g | 16,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 22,2 g | 2,8 g |
Szénhidrát | 13,0 g | 1,6 g |
amelyből cukrok | 10,2 g | 1,3 g |
Rost | 7,0 | 0,9 g |
A gluténmentes tócsni recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel,weboldalunk dietetikusa végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bazsalikom beré cukkini Dardanel étolaj glutén és tejmentes lapcsánka paprika tócsni tojás tonhal konzerv