Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes bagett recept – emelt rosttartalommal

Ez a gluténmentes bagett recept lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, és rosttartalma is magas. Ennek ellenére készítsünk kisebb súlyúakat, pl. 4 darabot, mert 1 nagy (kb. 32 dkg) bagettnek magas a szénhidráttartalma. Kisebb méretű gluténmentes bagettként beépíthető * IR barát gluténmentes diétába is. Kitűnő reggelire, uzsonnára és tízóraira is.

Hozzávalók 2 nagy, vagy 4 kisebb darabhoz

Elkészítés:

  • A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük.
  • Hozzáadjuk a vízzel kikevert tojáspótlót, majd a vizet és alaposan összedolgozzuk.
  • Kettő, vagy négy részre szedjük és bagettet formázunk belőlük, majd bagett sütőre tesszük.
  • Megszórjuk magokkal.
  • 50 °C fokon 30 percet kelesztjük
  • 180 °C fokon kb. 35-45 percig sütjük.

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 75 perc

Tápanyagtartalom az egészben 2 db. esetén
1 bagettben (kb. 32 dkg)
* 4 db. esetén
1 bagettben (kb. 16 dkg)
Energia 1196 kcal / 4999 kJ 598 kcal / 2500 kJ 299 kcal / 1249 kJ
Fehérje 32,3 g 16,2 g 8,1 g
Zsír 18,6 g 9,3 g 4,7 g
  amelyből telített zsírsavak 2,9 g 1,5 g 0,7 g
Szénhidrát 217,3 g 108,7 g 54,3 g
  amelyből cukrok 2,1 g 1,1 g 0,5 g
Rost 34,6 g 17,3 g 8,7 g

Az emelt rosttartalmú gluténmentes bagett recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes bagett recept

gluténmentes bagett recept emelt rosttartalommal

Kategória: , , ,