Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Túrós, epres gluténmentes sütemény, olcsó, gyors, finom.

Igazi nyári gluténmentes sütemény az epres túrós kever tésztás süti. Eper helyett tetszőleges szezonnak megfelelő gyümölccsel elkészíthető. Uzsonnának, tízórainak, reggeli italunk vagy délutáni kávénk mellé is kiváló.

epres túrós gluténmentes sütemény receptHozzávalók: 8 szelet

  • 25 dkg * túró
  • 2 evőkanál édesítő (** 1:4)
  • 8 dkg puha margarin (vagy * vaj)
  • 3 db tojás
  • 12 dkg rizsliszt
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg eper

** 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Elkészítés

  • Az epren kívül az összes alapanyagot jó alaposan kikeverjük, majd egy szilikon formába tesszük.
  • Az epreket megmossuk, megpucoljuk, félbe vágjuk és a massza tetejére rakosgatjuk.
  • 180 °C fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 45 perc

* Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes tejtermékeket!

Tápanyagtartalom az egészben 8 szelet esetén 1 sütiben
Energia 1680 kcal / 7006 kJ 210 kcal / 876 kJ
Fehérje 55,7 g 7,0 g
Zsír 89,0 g 11,1 g
  amelyből telített zsírsavak 42,8 g 5,4 g
Szénhidrát 152,3 g 19,0 g
  amelyből cukrok 16,6 g 2,1 g
Rost 3,4 g 0,4 g

A túrós, epres gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel,weboldalunk dietetikusa végezte el.

túrós gluténmentes sütemény recept

Olcsó, gyors túrós gluténmentes sütemény recept

Kategória: , ,