Gluténmentes bagett édes bundában
Ki mondta, hogy a bundás kenyér csak sós lehet? Gluténmentes bagettünket most édes bundával készítettük el. Gluténmentes reggeli ötletek.
Hozzávalók: 1 egész bagett (14 szelet, ebből pedig 7 db édes bundás GM bagett lesz)
- 32,5 dkg Naturbit Alfa-mix gluténmentes lisztkeverék
- 1 kávéskanál só
- 4 g GM porélesztő
- 3 dl víz
- 1 evőkanál olaj
- kevés olaj a kenéshez
A bagett elkészítése:
- A lisztet és sót egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és azzal is elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vizet, alaposan kidolgozzuk, végül az olajat is beledolgozzuk.
- Bagett formába tesszük, olajjal lekenjük.
- 30 percig kelesztjük 50 °C fokon
- 180 °C fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
További hozzávalók:
- 2 db tojás, fél evőkanál édesítővel (*1:4) elkeverve
- sárgabarack lekvár
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg
Elkészítés:
- A bagettet felkarikázzuk 14 szeletre
- Két szeletet lekvárral összeragasztunk és megforgatjuk az édesítős tojásban
- Forró olajban kisütjük.
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: kb. 100 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 7 adag esetén 1 adagban (2 szelet 1 adag) |
Energia | 1719 kcal /7168 kJ | 246 kcal / 1026 kJ |
Fehérje | 17,0 g | 2,4 g |
Zsír | 56,6 g | 8,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 8,7 g | 1,2 g |
Szénhidrát | 273,8 g | 39,1 g |
amelyből cukrok | 19,4 g | 2,8 g |
Rost | 11,5 g | 1,6 g |
Gluténmentes bagett tápértéke
Tápanyagtartalom | az egész bagettben | 14 szelet esetén 1 szeletben |
Energia | 1314 kcal / 5479 kJ | 94 kcal / 392 kJ |
Fehérje | 6,2 g | 0,4 g |
Zsír | 19,4 g | 1,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,2 g | 0,2 g |
Szénhidrát | 270,4 g | 19,3 g |
amelyből cukrok | 17,2 g | 1,2 g |
Rost | 11,2 g | 0,8 g |
- Recept címke: édesítőszer élesztő étolaj gluténmentes bagettek gluténmentes péksütemények Hunorganic Kft. gluténmentes termékek lisztkeverék NATURBIT ALFA-MIX reggeli sárgabarack lekvár só víz