Limeos, epres túrótorta – gluténmentes desszert
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
- 50 dkg * túró
- fél dl * tejföl
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg * vaj
- 1 lime reszelt héja és leve
- 6 lap zselatin
- 15 dkg friss eper
Elkészítés:
- A vajat megolvasztjuk és a tejföllel együtt a túróhoz adjuk és összekeverjük.
Hozzáadjuk a lime reszelt héját és levét és a porcukrot és alaposan összekeverjük. - A lapzselatint 5 percre kevés hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és egy kis lábasba tesszük, amibe néhány evőkanál vizet engedtünk. Közepes lángon, kevergetjük, amíg fel nem oldódik a zselatin teljesen, ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
- Ha langyosra hűlt, hozzáöntjük a túrós keverékhez, összekeverjük és 18 cm átmérőjű csatos tortaformába öntjük.
- Hűtőbe tesszük 2 órára, majd körbevágjuk és levesszük a tortaforma oldalát.
- A tetejére friss, megmosott, kicsumázott, feldarabolt epret teszünk és így tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc + hűtési idő
Nehézségi szint: könnyű
* Gluténérzékenység mellé társult laktózintolerancia esetén készíthetjük laktózmentes tejtermékekkel is!
Gluténmentes desszert receptünket nem csak gluténérzékenyeknek ajánljuk!
- Recept címke: 30 perc alatt eper lime porcukor sütés nélkül tejföl torta túró túrótorta recept vaj