Gyors kevert, tej- és gluténmentes répatorta recept – 12 szelethez
A répa nagyon egészséges, mert kiváló rostforrás és ilyenkor Húsvétkor elmaradhatatlan ennek a finomságnak az elkészítése.
Receptünk *tejmentes, élesztőmentes. Kevert jellege miatt pedig pillanatok alatt előkészíthető sütéssel együtt 40 perc alatt meg is van. A hirtelen felmerülő, olhtaatlan sütemény hiány esetén ideális.
Gluténmentes receptünk IR barát, mert hozzáadott cukrot nem tartalmaz, lassú felszívódású barna rizsliszttel készül a répa rostjai és a dió zsírtartlama is lassítja a felszívódást.
Hozzávalók 12 szelet répatortához
- 20 dkg reszelt répa
- 3 db tojás
- 5 dkg édesítőszer (1:4 – négyszeres erősségű)
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 30 dkg barna rizsliszt
- 5 dkg dió (belemorzsolva)
- 1,2 dl ivóvíz
* Laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások étrendjébe is beépíthető.
Elkészítés:
- Az összes alapanyagot egy tálban jól kikeverjük
- Majd sütőpapíros tepsibe (18 x 18 cm) öntjük
- 180 °C fokon kb. 25 – 30 perc alatt megsütjük
Elkészítési idő: 40 perc
Nehzéségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 szelet répatortában |
Energia | 7232 kJ / 1726 kcal | 603 kJ / 144 kcal |
Zsír | 50,7 g | 4,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 9,7 g | 0,8 g |
Szénhidrát | 255,9 g | 31,3 g |
amelyből cukrok | 11,2 g | 0,9 g |
Rost | 18,4 g | 1,5 g |
Fehérje | 50,0 g | 4,2 g |
Só | 0,06 g | 0,01 g |
A kevert gluténmentes répatorta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt dió édesítőszer glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes húsvéti receptek IR barát GM receptek ivóvíz kevert gluténmentes sütemények répa répatorta sütőpor tojás