Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gyors kevert, tej- és gluténmentes répatorta recept – 12 szelethez

gluténmentes répatorta recept gyorsanA répa nagyon egészséges, mert kiváló rostforrás és ilyenkor Húsvétkor elmaradhatatlan ennek a finomságnak az elkészítése.

Receptünk *tejmentesélesztőmentes. Kevert jellege miatt pedig pillanatok alatt előkészíthető sütéssel együtt 40 perc alatt meg is van. A hirtelen felmerülő, olhtaatlan sütemény hiány esetén ideális.

Gluténmentes receptünk IR barát, mert hozzáadott cukrot nem tartalmaz, lassú felszívódású barna rizsliszttel készül a répa rostjai és a dió zsírtartlama is lassítja a felszívódást.

Hozzávalók 12 szelet répatortához

  • 20 dkg reszelt répa
  • 3 db tojás
  • 5 dkg édesítőszer (1:4 – négyszeres erősségű) 
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 30 dkg barna rizsliszt
  • 5 dkg dió (belemorzsolva)
  • 1,2 dl ivóvíz

* Laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások étrendjébe is beépíthető.

Elkészítés:

  • Az összes alapanyagot egy tálban jól kikeverjük
  • Majd sütőpapíros tepsibe (18 x 18 cm) öntjük
  • 180 °C fokon kb. 25 – 30 perc alatt megsütjük

Elkészítési idő: 40 perc

Nehzéségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 szelet répatortában
Energia 7232 kJ / 1726 kcal 603 kJ / 144 kcal
Zsír 50,7 g 4,2 g
  amelyből telített zsírsavak 9,7 g 0,8 g
Szénhidrát 255,9 g 31,3 g
  amelyből cukrok 11,2 g 0,9 g
Rost 18,4 g 1,5 g
Fehérje 50,0 g 4,2 g
0,06 g 0,01 g

A kevert gluténmentes répatorta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

répatorta recept gluténmentesen

répatorta recept gluténmentesen

Kategória: , , , ,