Magvas gluténmentes zsemle
Iri mama egy magvas gluténmentes zsemlével lepett meg minket.
Kipróbáltam a It’s us Miklós seeded bread mix lisztkeveréket. Most zsemlét készítettem, ami nagyon nagyon puha lett. Kíváncsi vagyok holnapra milyen lesz?
Hozzávalók (4db):
- 250 g It’s us Mikló’s seeded bread mix magkeverékes lisztkeverék
- 220 g langyos víz
- 5 g porélesztő
- 6 g só
- 6 g psyllium rost útifűmaghéj
- 5 g étolaj
A gluténmentes magvas zsemle elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Hozzáadom a langyos vizet, összeállítom a tésztát. Nagyon híg, itt tettem bele az olajat, alaposan elkeverem.
- Mire többször elkevertem, kezdett masszív lenni a tészta. Felvette a folyadékot, lágy, de formázható lett.
- 4 részre osztom, gömbölyítem.
- Papírral borított tepsibe teszem, 45 percig kelesztem.
- 180 °C fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 35-45 percig sütöm.
- Rácson hűtöm, majd zacskóba csomagolva tárolom.
- Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítési idő :1 óra 45 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. sokmagvas zsemlében |
Energia | 4116 kJ / 980 kcal | 1029 kJ / 245 kcal |
Zsír | 28,2 g | 7,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,6 g | 0,9 g |
Szénhidrát | 158,5 g | 39,6 g |
amelyből cukrok | 13,7 g | 3,4 g |
Rost | 27,1 g | 6,8 g |
Fehérje | 16,5 g | 4,1 g |
Só | 6,15 g | 1,54 g |
A gluténmentes magvas zsemle recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő étolaj gluténmentes zsemle It's us Mikló's bread mix gluténmentes lisztkeverék ivóvíz psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli só uzsonna és tízórai