Gombás, mozzarellás langalló gluténmentesen Iri mamától
Iri mama is szereti a streetfodot péklángost, azaz langallót készített:
Olyan régen sütöttem már, gluténmentes kenyérlángost, nagyon szeretem, mert jól variálható. Bármilyen feltéttel finom.
Hozzávalók (6 szelethez):
- 250 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
- 4 g gluténmentes porélesztő
- 4 g cukor
- 5 g só
- 5 g útifű maghéj (psyllium rost)
- 200 g langyos víz
- 15 g étolaj
Feltét:
- 100 g friss gomba
- 50 g tejföl
- 60 g gépsonka
- 50 g hagyma
- 100 g mozzarella sajt
A gluténmentes langalló elkészítése:
- Tészta hozzávalóiból lágy tésztát keverek. Ehhez még a gépet sem veszem elő, könnyű vele dolgozni.
- Konyhapulton, letakarva duplájára kelesztem, 30-40 perc alatt.
- Közepes méretű tepsibe sütőpapírt simítok, vékonyan lekenem olajjal. Erre borítom a tésztát, kézzel ellapítom, húzogatom tepsi méretére.
- Lekenem tejföllel, megszórom sonka darabokkal. Hagymát és a gombát vékony szeletekre vágom, egyenletesen elosztva a tetején. Majd megszórom mozzarellával.
- 180 °fokos sütőben, légkeveréssel 15 -20 percig sütöm.
Nagyon finom-pihe, puha, szaftos. Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂!
Elkészítési idő: 60 – 75 perc
- Előkészítés, dagasztás: 10 perc
- Kelesztés: 30-40 perc
- Formázás, sütés: 20-25 perc
Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető
A gluténmentes langalló recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 szelet Gombás, mozzarellás langallóban |
Energia |
5828 kJ / 1391 kcal |
982 kJ / 232 kcal |
Zsír |
38,6 g |
6,4 g |
amelyből telített zsírsavak |
15,9 g |
2,7 g |
Szénhidrát |
207,4 g |
34,6 g |
amelyből cukrok |
20,6 g |
3,4 g |
Rost |
20,5 g |
3,4 g |
Fehérje |
44,3 g |
7,4 g |
Só |
9,64 g |
1,61 g |
- Recept címke: cukor élesztő étolaj gluténmentes party snack gomba hagyma kenyérlángos langalló gluténmentesen lisztkeverék mozarella sajt psyllium rost (útifűmaghéj) Schär Mix B só sonka street food tejföl víz