Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gombás, mozzarellás langalló gluténmentesen Iri mamától

gluténmentes langalló recept Iri mamaIri mama is szereti a streetfodot péklángost, azaz langallót készített:

Olyan régen sütöttem már, gluténmentes kenyérlángost, nagyon szeretem, mert jól variálható. Bármilyen feltéttel finom.

Hozzávalók (6 szelethez):

Feltét:

  • 100 g friss gomba
  • 50 g tejföl
  • 60 g gépsonka
  • 50 g hagyma
  • 100 g mozzarella sajt

A gluténmentes langalló elkészítése:

  • Tészta hozzávalóiból lágy tésztát keverek. Ehhez még a gépet sem veszem elő, könnyű vele dolgozni.
  • Konyhapulton, letakarva duplájára kelesztem, 30-40 perc alatt.
  • Közepes méretű tepsibe sütőpapírt simítok, vékonyan lekenem olajjal. Erre borítom a tésztát, kézzel ellapítom, húzogatom tepsi méretére.
  • Lekenem tejföllel, megszórom sonka darabokkal. Hagymát és a gombát vékony szeletekre vágom, egyenletesen elosztva a tetején. Majd megszórom mozzarellával.
  • 180 °fokos sütőben, légkeveréssel 15 -20 percig sütöm.

Nagyon finom-pihe, puha, szaftos. Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂!

Elkészítési idő: 60 – 75 perc

  • Előkészítés, dagasztás: 10 perc
  • Kelesztés: 30-40 perc
  • Formázás, sütés: 20-25 perc

Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető

A gluténmentes langalló recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Tápanyagtartalom

az egészben

1 szelet Gombás, mozzarellás langallóban

Energia

5828 kJ / 1391 kcal

982 kJ / 232 kcal

Zsír

38,6 g

6,4 g

  amelyből telített zsírsavak

15,9 g

2,7 g

Szénhidrát

207,4 g

34,6 g

  amelyből cukrok

20,6 g

3,4 g

Rost

20,5 g

3,4 g

Fehérje

44,3 g

7,4 g

9,64 g

1,61 g

gluténmentes langalló recept Iri mama konyhája

Kenyérlángos – gluténmentes langalló

Kategória: , ,