Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Hagymás, kolbászos gluténmentes zsemle utazáshoz

gluténmentes cipó utazáshozIri mama egy újabb gluténmentes zsömle recepttel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Nem tudtam milyen nevet is adják ennek a zsemlének. Tényleg jól jött ez a recept, pont utaztunk. Minden benne van, nem kell külön szendvicset készíteni. Ismét Air fryerben sütöttem, de hagyományos sütőben is elkészíthető.

Hozzávalók (4 db zsömléhez):

  • 360 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
  • 4 g só
  • 1 g xantán (vagy 5 g útifűmaghéj)
  • 2 g cukor
  • 10 g pirított hagyma
  • 40 g apróra vágott, pirított kolbász
  • 4 g gluténmentes porélesztő
  • 30 g olívaolaj
  • 40 g reszelt mozzarella sajt
  • 350 g langyos víz

A hagymás, kolbászos gluténmentes zsemle elkészítése:

  • Kolbászt apró darabokra vágom, hagymát is, együtt pirítom, majd felhasználásig hűlni hagyom.
  • A gluténmentes zsemle száraz hozzávalóit keverő tálba mérem, elkeverem.
  • Amikor kihűlt a hagymás kolbász, a gluténmentes lisztben elkeverem a mozzarellával együtt.
  • Ezután beleteszem az olajat és a langyos vizet, bedagasztom a tésztát. Picit lágyabbra hagytam, 10 percig pihentetem. Addigra megszívja magát, és nagyon jó állagú, formázható tészta lett.
  • Az Air fryerben sütőpapírt simítok, vékonyan lekenem olajjal. Olajos kézzel 4 egyforma méretű bucit gömbölyítek, egyenesen az üstbe teszem.
  • Duplájára kelesztem, de nem kapcsolom be a gépet. Mikor megkeltek, 160 °C fokon, 18 percig sütöm.
  • Rácsra fordítom, majd vissza az üstbe. 160 °C fokon 7 percig tovább sütöm.
  • Ha elkészült, rácson hagyom kihűlni, zacskóba csomagolva tárolom.
  • Nagyon finom puha, hagymától, kolbásztól, jó ízű bucik sültek.
  • Ez a recept hagyományos sütőben is elkészíthető, 180 °C fokon, légkeveréssel 20 -25 percig sütöm. Minden sütő más, ezért figyelni kell rá.
  • Előfordulhat, hogy pár perccel tovább kell sütni.
  • Önmagában is tökéletes az a gluténmentes zsemle, persze szendvicsnek is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 90-100 perc

Nehézségi fok: haladó

Tápanyagtartalom

az egészben

1 db. gluténmentes Kolbászos zsemlében

Energia

7664 kJ 1829 kcal

1916 kJ / 457 kcal

Zsír

57,4 g

14,4 g

  amelyből telített zsírsavak

16,5 g

4,1 g

Szénhidrát

283,3 g

70,8 g

  amelyből cukrok

16,7 g

4,2 g

Rost

26,9 g

6,7 g

Fehérje

32,6 g

8,1 g

9,64 g

2,41 g

kolbászos gluténmentes buci recept

Útravaló gluténmentes zsemle recept

 

Kategória: , , ,