Gluténmentes citrusos borsókrém mentával
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes citrusos borsókrémmel bővült.
Az utóbbi időben egyre több zöldségkrémet fogyasztok. Most mentás borsópürét készítettem. Nem csak kenyérre kenve kitűnő, hanem húsok mellé is fantasztikus. A borsóhoz nagyon jól illik a menta, a kettőhöz pedig a citromlé. Így ezekkel együtt leírhatatlan ízkombinációt kapunk.
Hozzávalók (8 főre):
- 450 g fagyasztott borsó
- 3 dl víz
- csipet cukor
- 120 g növényi mascarpone
- 100 g Rama vegán margarin
- 3 g só
- ízlés szerint őrölt bors
- 3 ágacska mentaszár
- fél citrom frissen facsart leve
- 3 teáskanál szárított petrezselyemlevél
A gluténmentes citrusos borsókrém elkészítése:
- A borsót főzzük meg a csipet cukorral, a vízben.
- Amikor a borsószemek teljesen puhák lettek, szűrjük le.
- Adjuk hozzá azonnal a Rama vegán margarint, így még az el tud olvadni.
- Szórjuk bele a petrezselymet.
- Adjuk hozzá a növényi mascarponét.
- Tegyük ezt a borsós keveréket késes aprítógépbe.
- Tegyük hozzá a friss mentát is.
- Aprítsuk össze, keverjük el krémesre.
- Ízesítsük frissen facsart citromlével, frissen darált borssal és a sóval.
- Lehűtve a legjobb, legízletesebb.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 adag gluténmentes Citrusos borsókrémben |
Energia |
6448 kJ / 1539 kcal |
806 kJ / 192 kcal |
Zsír |
123,4 g |
15,4 g |
amelyből telített zsírsavak |
89,1 g |
11,1 g |
Szénhidrát |
66,6 g |
8,3 g |
amelyből cukrok |
26,0 g |
3,3 g |
Rost |
39,8 g |
5,0 g |
Fehérje |
28,9 g |
3,6 g |
Só |
3,48 g |
0,44 g |
A gluténmentes citrusos borsókrém tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors citrom cukor gluténmentes party snack gyors ivóvíz margarin mártogató mascarpone mentalevél petrezselyem só vendégváró zöldborsó