Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes csőben sült burgonyás, sajtos golyók

golyó recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes csőben sült burgonyás, sajtos golyókkal bővült.

Nem szerettem volna olajban sült sajtos golyókat ebédelni. Ezért csőben, leheletnyi olajjal megkenve sütöttem meg. Salátával nagyon finom ebéd kerekedett belőle. Most „ragasztásként” tojás használtam, de lenmag, illetve chiamag tojással is elkészíthető.

Hozzávalók (20 db):

  • 250 g főtt burgonya
  • 180 g reszelt növényi sajt
  • 100 g gluténmentes zabpehely
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 db tojás
  • ½ evőkanál napraforgó étolaj
  • 5 g só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors

A gluténmentes csőben sült burgonyás, sajtos golyók elkészítése:

  • A burgonyát főzzük meg.
  • Hideg víz alatt hűtsük le, hűtsük le.
  • Reszeljük le a növényi sajtot.
  • Adjuk hozzá a tojást, sót, szezámmagot, frissen reszelt borsot.
  • Reszeljük le a kihűlt burgonyát is.
  • Az egész masszát keverjük össze alaposan.
  • Kisebb, egyforma méretű golyókat formáljunk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük el azokat.
  • Egy szilikon kenőecset segítségével picit kenjük le a tetejüket napraforgó étolajjal.
  • Előmelegített 200 °C fokos sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. gluténmentes csőben sül
burgonyás, sajtos golyóban
Energia 4525 kJ / 1080 kcal 226 kJ / 54 kcal
Zsír 49,4 g 2,5 g
  amelyből telített zsírsavak 26,7 g 1,3 g
Szénhidrát 122,8 g 6,1 g
  amelyből cukrok 1,1 g 0,1 g
Rost 17,7 g 0,9 g
Fehérje 28,6 g 1,4 g
7,24 g 0,72 g

A gluténmentes csőben sült burgonyás, sajtos golyók tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes golyó recept

gluténmentes csőben sült burgonyás, sajtos golyók

Kategória: , , ,