Tejmentes, zöldséges rakott gluténmentes palacsinta
KolosFreeFood receptválogatásunk egy rakott gluténmentes palacsintával bővült.
Mi is legyen az ebéd? Nem szeretnék húst enni, de zöldséget valahogy mégse csak úgy egymagában… Legyen töltött, rakott palacsinta sok-sok reszelt növényi sajttal. Iszonyú finom, húsmentesen is jól lehet lakni vele. A palacsinta tésztába most medvehagyma is került, ami még jobban kiemeli a zöldségek ízét.
Hozzávalók (6 adaghoz):
Palacsinta tésztához:
- 400 g Mester Család gluténmentes palacsintapor
- 6 dl szénsavas víz
- 3 dl növényi ital (most rizsital)
- 2 db egész tojás
- 3 g só
- 25 g friss medvehagyma
- 1 evőkanál napraforgó étolaj
Zöldség hozzávalói:
- 1 kg fagyasztott zöldségkeverék (most franciasaláta)
- 1 db tojás
- 120 g növényi tejföl
- 60 g növényi sajt
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint szárított petrezselyem
- 6 g só
Mártás:
- 3 evőkanál vegán margarin
- 5- 6 evőkanál kukoricaliszt
- 4 dl növényi ital (most rizsital)
- 60 g növényi sajt reszelve
- ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
- 4 g só
Tetejére:
- 60 g növényi sajt reszelve
A zöldséges gluténmentes rakott palacsinta elkészítése:
- A palacsinta tészta hozzávalóit keverjük el csomómentesre.
- Vágjuk a tésztába apró darabokra a medvehagymát.
- Picit hagyjuk állni.
- Forró olajon a palacsinták mindkét oldalát süssük meg.
- Figyeljünk arra, hogy hosszabb idő elteltével a palacsinta tésztája sűrűsödhet.
- Ekkor adjunk hozzá vizet, és keverjük el alaposan.
- Miközben sülnek a palacsinták, főzzük puhára a zöldségkeveréket.
- Amikor megfőtt a zöldség, szűrjük le.
- Üssük bele a tojást, reszeljük bele a növényi sajtot.
- Adjuk hozzá a növényi tejfölt.
- Fűszerezzük.
- Amikor készen vannak a palacsinták, készítsük el a besamell mártáshoz hasonló mártásunkat.
- Olvasszuk fel a növényi margarint, majd öntsük bele a kukoricalisztet.
- Főzzük kissé össze ezeket, majd a növényi tejjel hígítsuk.
- Addig főzzük, amíg krémesebb állagot nem kapunk.
- Jöhet a fűszerezés, a tojás a reszelt sajt is.
- Tegyük félre picit hűlni.
- Töltsük meg a palacsintákat a zöldéges töltelékkel.
- Tekerjük fel egyenként.
- Egy hőálló tál aljára öntsünk kevés mártást.
- Erre egyenként halmozzuk rá a töltött palacsintákat.
- Öntsük rá a mártást.
- Reszeljünk rá növényi sajtot.
- Tegyük a sütőbe, 180 °C-on süssük készre.
- Langyosan tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítés: 1 óra
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 adag gluténmentes zöldséges rakott palacsintában |
Energia |
17703 kJ / 4225 kcal |
2950 kJ / 704 kcal |
Zsír |
146,0 g |
24,3 g |
amelyből telített zsírsavak |
89,6 g |
14,9 g |
Szénhidrát |
612,1 g |
102,0 g |
amelyből cukrok |
41,4 g |
6,9 g |
Rost |
34,4 g |
5,7 g |
Fehérje |
87,2 g |
14,5 g |
Só |
17,89 g |
2,98 g |
- Recept címke: bors étolaj főétel kukoricaliszt lisztkeverék margarin medvehagyma Mester Család gluténmentes palacsintapor Mester lisztkeverékek növényi sajt-alternatíva palacsinta petrezselyem rizsital só sós szerecsendió szódavíz tejföl alternatíva tojás vegyes zöldség