Tökéletes fehér kenyér It’ us Miklós Bread Mix lisztkeverékből
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes fehér kenyérrel bővült.
Eddig mindig keverve használtam az It’s us Miklós Bread Mix gluténmentes lisztet. Most csak ebből készítettem a kenyeret, finom puha ás rugalmas lett.
Hozzávalók (14 szelethez):
- 400 g It’s us Miklós Bread Mix gluténmentes fehér kenyér lisztkeverék
- 5 g gluténmentes porélesztő
- 6 g só
- 250 g langyos víz
- 100 g tej
- 25 g étolaj
A tetejére:
- 10 g szemes mák
- 10 g szezámmag
A gluténmentes fehér kenyér elkészítése:
- Kimért gluténmentes liszthez teszem a sót, élesztőt, összekeverem.
- Beleöntöm a langyos vizet és a tejet. (Ehhez a liszthez elég ennyi folyadék, nem elírás.) Dagasztó géppel összeállítom a tésztát. Végül az olajjal bedagasztom.
- Hosszúkás formát sütőpapírral kibélelem, lekenem olajjal.
- Belesimítom a tésztát, tetejét mákkal, szezámmaggal szórom.
- A konyhapulton duplájára kelesztem. Lehetőség szerint huzat mentes helyen kelesszétek!
- 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 45 – 50 percig sütöm.
- Rácson hagyom kihűlni, majd zacskóba csomagolva tárolom, de lehet fagyasztani is!
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető gluténmentes kenyér recept
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 szelet Miklós bread Mix lisztkeverékből készült gluténmentes fehér kenyérben, |
Energia | 7449 kJ / 1778 kcal | 532 kJ / 127 kcal |
Zsír | 35,2 g | 2,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 5,7 g | 0,4 g |
Szénhidrát | 345,3 g | 24,7 g |
amelyből cukrok | 23,8 g | 1,7 g |
Rost | 11,8 g | 0,8 g |
Fehérje | 8,6 g | 0,6 g |
Só | 6,31 g | 0,45 g |
A gluténmentes fehér kenyér tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő étolaj gluténmentes kenyér Hunorganic Kft. gluténmentes termékek It's us gluténmentes termékek It's us Mikló's bread mix gluténmentes lisztkeverék lisztkeverék mák só szezámmag tej víz