Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Tökéletes fehér kenyér It’ us Miklós Bread Mix lisztkeverékből

fehér kenyér recept gluténmentes Iri mamaIri mama receptválogatásunk egy gluténmentes fehér kenyérrel bővült.

Eddig mindig keverve használtam az It’s us Miklós Bread Mix gluténmentes lisztet. Most csak ebből készítettem a kenyeret, finom puha ás rugalmas lett.

Hozzávalók (14 szelethez):

A tetejére:

  • 10 g szemes mák
  • 10 g szezámmag

A gluténmentes fehér kenyér elkészítése:

  • Kimért gluténmentes liszthez teszem a sót, élesztőt, összekeverem.
  • Beleöntöm a langyos vizet és a tejet. (Ehhez a liszthez elég ennyi folyadék, nem elírás.) Dagasztó géppel összeállítom a tésztát. Végül az olajjal bedagasztom.
  • Hosszúkás formát sütőpapírral kibélelem, lekenem olajjal.
  • Belesimítom a tésztát, tetejét mákkal, szezámmaggal szórom.
  • A konyhapulton duplájára kelesztem. Lehetőség szerint huzat mentes helyen kelesszétek!
  • 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 45 – 50 percig sütöm.
  • Rácson hagyom kihűlni, majd zacskóba csomagolva tárolom, de lehet fagyasztani is!

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 80 perc

Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető gluténmentes kenyér recept

Tápanyagtartalom az egészben 1 szelet Miklós bread Mix lisztkeverékből készült gluténmentes fehér kenyérben,
Energia 7449 kJ / 1778 kcal 532 kJ / 127 kcal
Zsír 35,2 g 2,5 g
  amelyből telített zsírsavak 5,7 g 0,4 g
Szénhidrát 345,3 g 24,7 g
  amelyből cukrok 23,8 g 1,7 g
Rost 11,8 g 0,8 g
Fehérje 8,6 g 0,6 g
6,31 g 0,45 g

A gluténmentes fehér kenyér tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes fehérkenyér recept Iri mama

Kategória: , ,