Gluténmentes tejszínes epres torta
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes tejszínes epres tortával bővült.
Ma egy nagyon finom, egyszerű torta receptet hoztam nektek.
Hozzávalók (12 szelet):
Piskótához:
- 8 db M-es méretű tojás
- 100 g cukor (8 evőkanál)
- csipet só
- 160 g Doves farm self raising lisztkeverék 8 evőkanál (Schär Mix B, It’s us Miklós univerzális, Mester sütemény lisztkeverék is jó)
Krémhez:
- 250 g mascarpone sajt
- 80 g sűrített tej
- 6 dl tejszín
- 1 kg tisztított friss eper
- 1 db narancs
A gluténmentes tejszínes epres torta elkészítése:
- Most nem választottam szét a tojásokat.
- Egyszerűen tálba felütöm, hozzáadom a cukrot, sót, duplájára, világos színűre keverem.
- Ezután két részletben teszem bele a lisztet, amit kézi habverővel óvatosan beledolgozok.
- 27 cm átmérőjű torta formába simítom a sütőpapírt, beleöntöm a tésztát.
- 180 °C fokon légkeveréssel 23 percig sütöm. Sütő függő!!
- Mindenki figyelje a saját sütőjét.
- Ezután rácsra emelem, így hűtöm ki.
- Amíg hűl, mascarponet tejszínnel és a sűrített tejjel jó habosra verek.
- Cukrot nem teszek hozzá, elég ami a sűrített tejben van.
- Epret megmosom, félbe vágom.
- Kihűlt lapot ketté vágom,de elég vastag lett, lehet három részre is vágni.
- Torta formába teszem a piskóta egyik lapját.
- Én a tetejét teszem alulra, az alját a tetejére mert szép sima.
- Krém felét rásimítom, körbe rakom felezett eperrel.
- Erre krémet kenek majd a piskóta lapot.
- Picit lenyomkodom.
- Maradék krémmel bevonom a tetejét, eperrel, narancs szeletekkel díszítem.
- Ízlés szerint készíthető, bármilyen krémmel tölthető.
Nagyon finom lett.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 50-60 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes tejszínes epres torta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor Doves farm lisztkeverék édes eper gyors mascarpone narancs reggeli só sűrített tej tejszín tojás torta uzsonna és tízórai