Gluténmentes fehér kenyér Air fryerben sütve
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes fehér kenyér Air fryerben sütve bővült.
Nagy melegben igen nagy segítséget nyújt az Air fryer. Én szinte mindent benne készítek. Ma egy nagyon finom, puha kenyeret sütöttem benne.
Hozzávalók (12 szelet):
- 300 g Schär Mix B lisztkeverék
- 150 g Mimen cirok pékáru lisztkeverék
- 6 g só
- 3 g cukor
- 7 g porélesztő
- 10 g útifűmaghéj
- 450 g langyos víz
- 30 g étolaj
A gluténmentes fehér kenyér Air fryerben sütve elkészítése:
- Száraz hozzávalókat keverő tálba mérem, elkeverem.
- Hozzáadom a langyos vizet, dagasztó géppel összeállítom a tésztát.
- Ezután beleteszem az olajat, kidolgozom a tésztát.
- Sütőpapírt olajjal lekenem, ráteszem a tésztát, cipó formára sodrom.
- Bele emelem egy torta formába, így teszem Air fryerbe.
- Gépben hagyom duplájára kelni.
- Ezután 180 °C fokon 20 percig sütöm, majd kiemelem a formából, Air fryer üstjébe teszem, 6 percig tovább sütöm.
- Végül megfordítom még 4 percig sütöm.
- Tökéletes, puha, nagyon finom lett.
- Szeletelve zacskóba csomagolva tárolom.
- Lehet fagyasztani is.
Jó étvágyat kívánok .
Előkészítési idő: 90-100 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes fehér kenyér Air fryerben sütve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Air fryerben sütött cirokliszt cukor élesztő étolaj gluténmentes kenyér ivóvíz psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só uzsonna és tízórai