Gluténmentes csokoládés-epres hullámos palacsintatorta
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes csokoládés-epres hullámos palacsintatortával bővült.
Ki ne szeretné a csokoládét és az epret? Most, hogy lassan vége az eper szezonnak, pudingporral és mentes lekvárral azért még vissza tudjuk csempészni az ízeket. Most hullámos palacsintatorta készítettem, a különböző krémek szépen kiadják a hullám mintáit. Lehűtve, teljesen hidegen a legfinomabb.
Hozzávalók (18 szelet):
Palacsinta tésztához:
- 350 g Mester Család palacsintapor
- 3,5 dl szénsavas víz
- 3 dl növényi tej (most rizstej)
- 2 db egész tojás
- 3 g só
- 1 evőkanál cukor
- 3 evőkanál zsírszegény holland kakaópor
- 1-2 evőkanál napraforgó étolaj
Csokoládé puding réteghez:
- 2 csomag gluténmentes csokoládé pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 4 dl növényi ital (most rizsital)
Epres pudingos réteghez:
- 2 csomag gluténmentes epres pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 4 dl növényi ital (most rizsital)
- 2 evőkanál cukormentes eperlekvár
Pudingkrémekbe:
- 2,5 dl növényi tajszínhab alternatíva
- 1 evőkanál porcukor
Tetejére:
- 4 evőkanál zsírszegény kakaópor
- ízlés szerint pár szem eperdarab
- friss bazsalikom levelek
A gluténmentes csokoládés-epres hullámos palacsintatorta elkészítése:
- A növényi tejszínhab alternatívát tegyük be hűtőszekrénybe.
- A palacsinta tészta hozzávalóit keverjük el csomómentesre.
- Picit hagyjuk állni.
- A szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat készítsünk.
- Forró olajon a palacsinták mindkét oldalát süssük meg.
- Figyeljünk arra, hogy hosszabb idő elteltével a palacsinta tésztája sűrűsödhet.
- Ekkor adjunk hozzá vizet, és keverjük el alaposan.
- Miközben sülnek a palacsinták, készítsük el a pudingokat.
- Szokás szerint a pudingokat a cukorral keverjük csomómentesre 1 dl növényi italban.
- Főzzük sűrűre a csokoládépudingot.
- Hasonlóan járjunk el az epres pudinggal is.
- Annyi különbséggel, hogy amíg még meleg a sűrű puding, tegyük bele a lekvárt és keverjük össze.
- Tegyük félre a pudingokat hűlni, akár a hűtőszekrénybe is.
- Miközben kisülnek a palacsinták, ki fog hűlni a puding.
- Amikor kisült az össze palacsinta verjük fel a növényi habot.
- A hab már kemény, akkor szórjuk bele a porcukrot és verjük tovább.
- A kihűlt pudingokhoz keverjük bele a növényi habot óvatosan.
- Kezdjük el tölteni a palacsintákat.
- Egy habzsákba töltsük bele e krémeket.
- A palacsintákra most néhány (4-5) csíkban nyomjunk krémet, csak egyfajtát.
- Ezután fedjük le egy palacsintával.
- Most oda nyomjunk krémcsíkokat, ahol az előbb nem volt, és látszik a palacsintán a „mélyedés”, üres hely.
- Így folytassuk addig, amíg már csak 2 darab palacsintánk marad.
- Az utolsó előtti palacsintára csak a maradék epres krémet kenjük rá.
- Fedjük le palacsintával.
- Majd a maradék csokoládés krémmel kenjük be a palacsinta torta tetejét és az oldalát.
- Szórjuk le a palacsintatortát kakaóporral.
- Helyezzünk rá epret, bazsalikom levelet.
- Tegyük hűtőbe dermedni.
- Szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes csokoládés-epres hullámos palacsintatorta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom csokoládé puding cukor édes eper eperlekvár epres puding étolaj gyors kakaópor Mester Család gluténmentes palacsintapor Mester lisztkeverékek porcukor reggeli só szódavíz tej rizsital tejszínhab tojás uzsonna és tízórai










Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

