Gluténmentes túróval készült lepény kenyér Air fryerben sütve
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes túróval készült lepény kenyér Air fryerben sütve bővült.
Most sütőporral készült, Air fryerben sült,ez a finom, gyorsan elkészíthető kenyér féleség. Nem helyettesíthető, nem próbáltam más hozzávalókkal!
Hozzávalók (1db, 4 étkezés):
- 100 g túró
- 250 g Schar Mix IT univerzális lisztkeverék
- 50 g mozzarella sajt
- 5 g só
- 5 g útifűmaghéj (psyllium rost)
- 4 g sütőpor
- 1 g szárított petrezselyem zöld (1 teáskanál, friss finomabb,de ez volt itthon)
- 25 g étolaj
- 130 g langyos víz
A gluténmentes túróval készült lepény kenyér Air fryerben sütve elkészítése:
- Mivel itt nem kapható krémes túró, rögös is ritkán, így késes aprítóba teszem az összes hozzávalóval együtt.
- Pillanatok alatt elkészült a tészta, szép sima, egyenletes lett.
- Ezután Air fryer üstjéhez mérem a sütőpapírt, lekenem olajjal.
- Erre teszem a tésztát, négyzet alakúra lapítgatom.
- 180 fokon 10 percig sütöm, megfordítva 180 °C fokon még 5 percig.
- Itt már papír nélkül sütöm.Ezután rácsra borítom, hűtöm.
- Kenyér helyett vagy szendvicsnek is elkészíthető. Nagyon finom, gyors.
Jó étvágyat kívánok.
Előkészítési idő: 20-25 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes túróval készült lepény kenyér Air fryerben sütve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt Air fryerben sütött étolaj glutén- és élesztőmentes gluténmentes kenyér gluténmentes lepénykenyér gyors ivóvíz max. 20 perces gluténmentes receptek mozarella sajt petrezselyem psyllium rost (útifűmaghéj) Schär Mix it / Schär baking mix só sütőpor túró