Gluténmentes sütőtökös-magyaros langalló
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes cukkinis-burgonyás gofri bővült.
Sütőtököt már lehet vásárolni a boltokban, piacokon. Ez is bizonyítja, hogy végérvényesen itt az ősz. Most lereszeltem egy adagot, kifacsartam a levét, amit felhasználtam máshová. A lereszelt tököt pedig beletettem a tésztába. Egyszerűen leírhatatlanul finom ízekkel bombázza az ízlelőbimbókat.
Hozzávalók(6 adag):
Tésztához:
- 180 g reszelt sütőtök
- 350 g It’s us Miklos univerzális gluténmentes liszt
- 12 g só
- 12 g It’s us útifűmaghéj őrlemény
- 370 ml víz
- 20 g friss élesztő
- csipet cukor
- 3 evőkanál napraforgó étolaj
Tetejére:
- 300 g növényi tejfölalternatíva
- 2 teáskanál fokhagyma granulátum
- 25 g füstölt szalonna
- 50 g kolbász
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 100 g kápia paprika
A gluténmentes sütőtökös-magyaros langalló elkészítése:
- 150 ml langyos vízhez adjuk a csipet cukrot.
- Ehhez morzsoljuk bele a friss élesztőt.
- Tegyük félre, amíg életre kelnek a gombák.
- Addig a lereszelt sütőtök levét nyomjuk ki.
- Mérjük ki a maradék folyadékot egy tálba.
- Adjuk hozzá az útifűmaghéjat, sót.
- Keverjük el.
- Mehet bele a liszt és a kifacsart sütőtök.
- Ekkora már egészen biztosan felfutott az élesztő.
- Ezt is öntsük a többi összetevőhöz.
- Egy gumikesztyű segítségével kezdjük el dagasztani.
- Amikor már kezd összeállni, csurgassuk hozzá az olajat.
- Dagasszuk még egy picit tovább.
- Letakarva kelesszük meg a tésztát.
- Addig vágjuk fel a tetejére való hozzávalókat.
- A növényi tejfölhelyettesítőt keverjük össze a fokhagyma granulátummal.
- Egy nagy gáztepsibe tegyünk sütőpapírt.
- A kb. 20 perc alatt megkelt tésztát egyengessük el a tepsiben.
- Kenjük rá a „tejfölös” alapot.
- Pakoljuk meg a tetejét paprikával, aprított szalonnával, kolbásszal és a hagymával.
- Takarjuk le, hogy ismét tudjon egyet kelni a tészta.
- Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra.
- Ha felmelegedett a sütő, helyezzük bele a tésztánkat.
- Kb. 25 perc alatt készre lehet sütni.
- Még langyosan a legfinomabb elfogyasztani.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 1 óra sütéssel
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes cukkinis-burgonyás gofri tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj fokhagyma It's us Miklo's universal mix lisztkeverék ivóvíz kolbász lila hagyma paprika psyllium rost (útifűmaghéj) só street food sütőtök szalonna tejföl alternatíva











Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

