Gluténmentes amerikai palacsinta recept
Hozzávaló kb. 20 db amerikai palacsintához:
- 200 g liszt
- 50 g kölesliszt
 - 50 g barna rizsliszt
 - 100 g kukoricaliszt
 
 - fél csomag sütőpor
 - 1,5 evőkanál kristálycukor
 - fél teáskanál útifűmaghéj (psyllium)
 - 1 db M-es méretű tojás
 - 50 g vaj (sima vagy laktózmentes)
 - 3 dl tej (sima vagy laktózmentes) + 0,5 dl a hígításhoz
 - napraforgó olaj a sütéshez
 
Elkészítés:
- A liszteket kimérjük és összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a psylliumot és a kristálycukrot.
 - A tojást megmossuk, feltörjük és a lisztes keverékhez adjuk.
 - Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet, majd legvégül a felolvasztott margarint. Addig keverjük, míg egynemű tejszínsűrűségű masszát kapunk.
 - A palacsintasütőt szilikon ecset segítségével vékonyan kiolajozzuk és elkezdjük forrósítani, majd ha az olaj felmelegedett, közepes lángra kapcsoljuk a tűzhelyet.
 - A masszából merőkanál segítségével három kört csurgatunk a palacsintasütőre (kb.: 8-10 cm átmérőjűeket) és elkezdjük sütni a palacsintákat. A kis masszák elkezdenek nőni széltében és vastagságukban is.
 - Sütőlapáttal nyúljunk a tészta alá. Amikor halványbarna a tészta és a teteje még folyós (kb.: 1 perc sütés után), akkor hirtelen mozdulattal fordítsuk át a palacsintákat, hogy a másik oldaluk is megsüljön. Ezt az oldalukat már kevesebb ideig kell sütni. (kb.: 40 másodperc)
 - A kész palacsintákat tegyük egy tányérra és takarjuk le, hogy ne száradjanak ki. Folytassuk a palacsinták sütését, amíg a tészta el nem fogy. Minden újabb adag sütése előtt keverjük át a tésztát. Ha túlságosan besűrűsödik a massza, hígítsuk fel kb.: 0,5 dl tejjel.
 - Az elkészült palacsintákat fogyasszuk még melegen és ízesítsük kedvünknek megfelelően, lekvárral, juharsziruppal, mogyorókrémmel, csokoládéöntettel, tejszínhabbal, stb.
(A képen baracklekvár látható.) 
Elkészítési idő: 50 perc
- Előkészítés: 10 perc
 - Sütés: 40 perc
 
Nehézségi szint: kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette, Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő lektorálta, a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!
- Recept címke: amerikai palacsinta barna rizsliszt cukor étolaj kölesliszt kukoricaliszt palacsinta psyllium rost (útifűmaghéj) street food tej tojás vaj
 










            Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
             Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...			 
            Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
             Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...			 
            Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
             Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...			 
            Gluténmentes cukkinis tócsni
             Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival...			 

