Füstölt sonkás penne spárgával – gyors tavaszi ebéd
- 200 g tisztított zöldspárga
- 50 g füstölt sonka (kb. 4 kisebb szelet)
- 0,5 dl főzőtejszín
- 100 g edámi sajt
- 120 g gluténmentes penne száraztészta
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A tésztát mérjük ki, majd tegyük fel főni bő, enyhén sós forrásban lévő vízben és főzzük kb. 8-10 percig (illetve tésztától függően a csomagoláson leírt ideig), míg a tészta meg nem puhul!
- A zölspárgát alaposan mossuk meg, majd fás szárát törjük le és vágjuk 2-3 cm hosszú darabokra. (Körülbelül olyan hosszú legyen a spárga, amekkora a tészta.)
- A füstölt sonkát vágjuk fel apró kockákra, majd szárazon tegyük bele egy teflon serpenyőbe és enyhén pirítsuk le. Öntsük hozzá a tejszínt, majd adjuk hozzá a lereszelt edámi sajtot és hagyjuk, hogy a sajt felolvadjon benne. Fűszerezzük sóval, borssal, majd adjuk hozzá az átnyomott fokhagymát is és keverjük simára.
- Az elkészült tésztát szűrjük le, majd keverjük hozzá a szószhoz, végül adjuk hozzá a leszűrt, megfőtt spárgát és jól keverjük össze.
- Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk még további reszelt sajttal is, vagy friss zöldfűszerekkel díszíthetjük.
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: Kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
Tápanyagtartalom az egész adagra és egy adagra vonatkozólag, a Spar Free From tésztájával készítve:
Egész adag | Egy adag | |
Energia | 1075 kcal /4522 kJ | 537 kcal /2261 kJ |
Fehérje | 48 g | 24 g |
Zsír | 53 g | 26,5 g |
Szénhidrát | 100 g | 50 g |
Élelmi rost | 5,6 g | 2,8 g |
A tápérték számítást Dékei Zóra dietetikus végezte a Nutricomp szoftverrel.
- Recept címke: 30 perc alatt fokhagyma gluténmentes tészta max. 20 perces gluténmentes receptek sajt sonka spárga tejszín