Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Füstölt sonkás penne spárgával – gyors tavaszi ebéd

spárgás penne gluténmentes receptHozzávalók 2 személyre:

  • 200 g tisztított zöldspárga
  • 50 g füstölt sonka (kb. 4 kisebb szelet)
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 100 g edámi sajt
  • 120 g gluténmentes penne száraztészta
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  • A tésztát mérjük ki, majd tegyük fel főni bő, enyhén sós forrásban lévő vízben és főzzük kb. 8-10 percig (illetve tésztától függően a csomagoláson leírt ideig), míg a tészta meg nem puhul!
  • A zölspárgát alaposan mossuk meg, majd fás szárát törjük le és vágjuk 2-3 cm hosszú darabokra. (Körülbelül olyan hosszú legyen a spárga, amekkora a tészta.)
  • A füstölt sonkát vágjuk fel apró kockákra, majd szárazon tegyük bele egy teflon serpenyőbe és enyhén pirítsuk le. Öntsük hozzá a tejszínt, majd adjuk hozzá a lereszelt edámi sajtot és hagyjuk, hogy a sajt felolvadjon benne. Fűszerezzük sóval, borssal, majd adjuk hozzá az átnyomott fokhagymát is és keverjük simára.
  • Az elkészült tésztát szűrjük le, majd keverjük hozzá a szószhoz, végül adjuk hozzá a leszűrt, megfőtt spárgát és jól keverjük össze.
  • Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk még további reszelt sajttal is, vagy friss zöldfűszerekkel díszíthetjük.

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: Kezdő

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Tápanyagtartalom az egész adagra és egy adagra vonatkozólag, a Spar Free From tésztájával készítve:

Egész adag Egy adag
Energia 1075 kcal /4522 kJ 537 kcal /2261 kJ
Fehérje 48 g 24 g
Zsír 53 g 26,5 g
Szénhidrát 100 g 50 g
Élelmi rost 5,6 g 2,8 g

A tápérték számítást Dékei Zóra dietetikus végezte a Nutricomp szoftverrel.

Kategória: ,

Ad