Gluténmentes tortilla chips készítése házilag
Hozzávalók 24-30 db háromszöghöz:
- 200 g kukoricaliszt
- fél mokkáskanál sütőpor
- fél mokkáskanál só
- 2 evőkanál étolaj
- 1,5 dl meleg víz
- napraforgó olaj (a sütéshez)
Elkészítés:
- A kukoricalisztben elkeverjük a sót és a sütőport, majd hozzáadjuk az olajat és kb. 1 dl vizet.
- Elkezdjük összegyúrni, majd fokozatosan adagoljuk a vizet, amíg a tészta ruganyossá össze nem áll.
- Az így kapott tésztát kukoricaliszttel meghintett deszkán kis adagokban kilapítjuk, kinyújtjuk és kis háromszögeket vágunk belőle.
- A háromszögeket aztán forró olajban pár perc alatt ropogósra sütünk. Sütéskor figyeljünk oda, hogy ne süssük túl, mert akkor kemény lesz!
TIPP:
- Mártogató receptek a gluténmentes tortilla chipshez!
- Tehetünk a tésztába szezámmagot vagy akár apróra vágott hagymát is!
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápérték egy darabban (24 db esetében):
Energia | 40,3 kcal / 168,6 kJ |
Zsír | 1,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,2 g |
Szénhidrát | 5,9 g |
Fehérje | 0,8 g |
Élelmi rost | 0,5 g |
A gluténmentes tortilla chips recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.
- Recept címke: glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gluténmentes party snack kukoricaliszt sós sütőpor tej - tojás - gluténmentes tojásmentes vendégváró