Gluténmentes joghurttorta gyümölcsökkel, édesítőszerrel
Hozzávalók 20 cm átmérőjű tortaformához:
- 40 dkg görög * joghurt
- 3 db közepes (M-es) méretű tojás
- csipetnyi só
- 7 dkg eritrit
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 4 dkg Schar Mix C gluténmentes lisztkeverék
- 1 mokkáskanál sütőpor
A forma kikenéséhez:
- kevés * vaj
- Schar Mix C
A tetejére:
- őszibarack
- áfonya
- málna
- banán
Elkészítés:
- Az alaposan megmosott tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval, a sárgáját kikeverjük az eritrittel.
- Hozzáadjuk a görög joghurtot, a citrom reszelt héját és levét és összekeverjük.
- Beleszórjuk a sütőporral elkevert Schar Mixet C gluténmentes lisztkeveréket és 2 kanálnyit a fehérjehabból.
- Alaposan összekeverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék fehérjehabbal.
- A tésztát kivajazott, Schar mix C-vel körbeszórt 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 160 °C fokos sütőben kb. 35-45 percig sütjük.
- Tűpróbával teszteljük. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni, majd ha teljesen kihűlt, kivesszük a formából.
- Közvetlenül tálalás előtt friss gyümölcsökkel díszítjük a tetejét.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: könnyű
Tápérték az egész adagban (gyümölcsök nélkül)
Energia | 748,8 kcal / 3130 kJ |
Zsír | 44,72 g |
Szénhidrát | 53,92 g |
Fehérje | 31,64 g |
Élelmi rost | 1,52 g |
A gluténmentes joghurttorta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.
* Laktózmentes vajjal és joghurttal elkészítve laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
- Recept címke: áfonya citrom eritrit joghurt málna őszibarack Schär Mix C - gluténmentes lisztkeverék sütőpor tojás torta