Gluténmentes péklángos tejmentesen elkészítve
Kedves barátunk Mona, dolgozta át kissé korábbi nagysikerű gluténmentes kenyérlángos receptünket úgy, hogy tejfehérje allergiás kislánya is fogyaszthass.
Hozzávalók kb. 3 főre:
A tésztához:
- 250 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
- 100 g burgonya
- 4 g porélesztő
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál étolaj
- 2,5 dl langyos víz
Feltétként:
- 10 g füstölt tarja
- 10 g császárszalonna
- 4 g növényi alapú sajt alternatíva (Violife)
- 5 evőkanál kókuszkrém
- só
- 1 evőkanál fokhagymakrém
- 1 fej lila hagyma
Elkészítés:
- A krumplit megpucoljuk, megmossuk, majd megfőzzük.
- Ha megfőtt, akkor összetörjük, majd a gluténmentes liszthez keverjük, elmorzsoljuk, majd hozza adjuk az élesztőt, sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet. Összedolgozzuk, s végül az olajat, jó alaposan kigyúrjuk.
- Hagyjuk kelni egy órát!
- Végül gluténmentes liszttel meghittet lapon kinyújtjuk és ráhelyezzük egy sütőpapiros tepsire.
- A kókuszkrémet a sóval és fokhagymakrémmel elkeverjük, majd megkenjük vele és végezetül szépen elosztva ráhelyezzük a feltéteket.
- 180 °C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt légkeverésen kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: kb. 2 óra
- előkészítés 30 perc
- kelesztés 1 óra
- sütés: 30 perc
Nehézségi szint: haladó
Gluténmentes péklángos receptünk cöliákiások, tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek diétás étrendjébe is beilleszthető.
Tápanyagtartalom 3 adag készítésekor 1 darabban (adagban)
Tápanyagtartalom | 1 darabban |
Energia | 1751,0 kJ / 419,9 kcal |
Fehérje | 5,8 g |
Zsír | 9,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,3 g |
Szénhidrát | 74,5 g |
amelyből cukrok | 5,1 g |
Élelmi rost | 6,8 g |
A gluténmentes péklángos tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Mona így készítette el a gluténmentes péklángost:
- Recept címke: burgonya császárszalonna élesztő étolaj fokhagyma glutén és tejmentes kenyérlángos kókusztejszín lila hagyma növényi sajt-alternatíva receptvideo Schär Mix B street food tarja tej - tojás - gluténmentes