Gluténmentes kifli reggelire, uzsonnára
Friss, illatos, langyos kifli reggelire, nincs is ennél jobb, vajjal és kávéval, hogy jól induljon a nap.
Hozzávalók 4 nagyobb vagy 6 db kisebb gluténmentes kifli készítéséhez
- 400 g Nutri free Mix per Pane gluténmentes lisztkeverék
- 1 kávés kanál só
- 200 ml kókuszital
- 200 ml víz
- 35 g margarin (vagy vaj)
- 5 g gluténmentes porélesztő
- kevés étolaj a kenéshez
Elkészítés:
- Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd egy a gluténmentes lisztkeverékkel megszórt lapon átgyúrjuk.
- Kör alakra kinyújtjuk, majd 4 egyforma körcikkre vágjuk.
- A széles részétől haladva feltekerjük, majd meghajtjuk kifli formájúra
- Megkenjük olajjal vékonyan, és 40 °C fokon 30 percig kelesztjük, majd újra vékonyan beolajozzuk és 180 °C fokon kb 22 percig sütjük még.
Nehézségi szint: közepes
Elkészítési idő: kb 1 óra 10 perc
Tápérték
Tápanyagtartalom | 4 kifli készítésekor 1 darabban | 6 kifli készítésekor 1 darabban |
Energia | 1814,0 kJ / 435 kcal | 1209,7 kJ / 290,1 kcal |
Fehérje | 2,4 g | 1,6 g |
Zsír | 7,1 g | 4,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,8 g | 1,2 g |
Szénhidrát | 87,6 g | 58,4 g |
amelyből cukrok | 4,6 g | 3,1 g |
Rost | 4,0 | 1,5 g |
A gluténmentes kifli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
A dietetikus tippje: A nagy kifliknek magas a szénhidráttartalma, ezért kisebb kifliket is készíthetünk!
- Recept címke: élesztő glutén és tejmentes kókuszital lisztkeverék margarin Nutri free Mix per Pane lisztkeverék tej - tojás - gluténmentes uzsonna és tízórai