Gluténmentesen kókuszkocka – klasszikus recept
A kókuszkockát mindenki szereti, ezzel valószínűleg mindenki egyetért. Most egy korábbi gluténmentes kókuszkocka receptünket készítettük el újból, apró módosítással egy olvasói észrevétel alapján.
Hozzávalók a tésztához:
- 6 db közepes (M-es) méretű tojás
- 12 dkg rizsliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 6 dkg burgonyakeményítő
- 3 dkg puha * vaj
- 12 g (1 csomag) gluténmentes sütőpor
A mázhoz:
- 2 dl víz
- 4 evőkanál cukrozatlan gluténmentes kakaópor
- 3-4 evőkanál kristálycukor
Hempergetéshez:
- 5-10 dkg kókuszreszelék
* Laktózékenyek használjanak nyugodtan laktózmentes vajat!
Elkészítés:
- Az alaposan megmosott tojásokat egyesével felütjük, kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzáadjuk a rizslisztet, a keményítőt és a sütőport.
- Óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe simítjuk és 180 °C fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
- Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben a máz hozzávalóit egy kisebb lábasba mérjük és kevergetve összeolvasztjuk, simára keverjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.
- Ha a sütemény teljesen kihűlt, feldaraboljuk és a süti kockákat óvatosan megmártjuk a csokoládémázban és megforgatjuk kókuszreszelékben.
Elkészítési idő: 80-90 perc pihentetéssel együtt
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagra (25 db) és egy darabra vonatkoztatva
Egész adag (25 db) | Egy darab | |
Energia | 2558 kcal /10692 kJ | 102 kcal /428 kJ |
Fehérje | 53 g | 2 g |
Zsír | 112 g | 4,5 g |
Szénhidrát | 331 g | 13 g |
A tápérték számítást Nógrádi Katalin dietetikus végezte a Nutricomp szoftverrel.
- Recept címke: burgonyakeményítő cukor kakaópor kókuszkocka kókuszreszelék rizsliszt sütőpor tojás uzsonna és tízórai vaj víz