Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Gluténmentesen kókuszkocka – klasszikus recept

gluténmentes kókuszkocka receptA kókuszkockát mindenki szereti, ezzel valószínűleg mindenki egyetért. Most egy korábbi gluténmentes kókuszkocka receptünket készítettük el újból, apró módosítással egy olvasói észrevétel alapján.

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 db közepes (M-es) méretű tojás
  • 12 dkg rizsliszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 dkg burgonyakeményítő
  • 3 dkg puha vaj
  • 12 g (1 csomag) gluténmentes sütőpor

A mázhoz: 

  • 2 dl víz
  • 4 evőkanál cukrozatlan gluténmentes kakaópor
  • 3-4 evőkanál kristálycukor

Hempergetéshez: 

  • 5-10 dkg kókuszreszelék

 Elkészítés:

  • Az alaposan megmosott tojásokat egyesével felütjük, kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzáadjuk a rizslisztet, a keményítőt és a sütőport.
  • Óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe simítjuk és 180 °C fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
  • Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben a máz hozzávalóit egy kisebb lábasba mérjük és kevergetve összeolvasztjuk, simára keverjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.
  • Ha a sütemény teljesen kihűlt, feldaraboljuk és a süti kockákat óvatosan megmártjuk a csokoládémázban és megforgatjuk kókuszreszelékben.

Elkészítési idő: 80-90 perc pihentetéssel együtt

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész adagra (25 db) és egy darabra vonatkoztatva

Egész adag (25 db) Egy darab
Energia 2558 kcal /10692 kJ 102 kcal /428 kJ
Fehérje 53 g 2 g
Zsír 112 g 4,5 g
Szénhidrát 331 g 13 g
A tápérték számítást Nógrádi Katalin dietetikus végezte a Nutricomp szoftverrel.
gluténmentes kókuszkocka recept
Kategória: , ,