Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Narancsos csokis gluténmentes répatorta – édesítőszerrel, tejmentesen

Egy valódi klasszikus – répatorta. Nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni.

gluténmentes répatorta receptHozzávalók: (kb. 10 szelet)

  • 20 dkg reszelt répa
  • 4 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 5 g gluténmentes sütőpor
  • 1,5 evőkanál édesítő (*1:4)
  • 1 narancs leve (kb. 0,5 dl)
  • 10 g útifű maghéj
  • 12,5 dkg barna rizsliszt
  • 5 dkg gluténmentes csokoládé darabolva

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű

Elkészítés:

  • Egy nagy tálban az összes alapanyagot, a darabolt csokival együtt jó alaposan kikeverjük
  • Szilikon kenyérformába tesszük.
  • 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 30 – 35 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megfelelően átsült-e)

Nehézség: könnyű

Elkészítési idő: 45 perc

Tápanyagtartalom az egészben 10 szelet esetén
1 répatortában
Energia 1119 kcal / 4677 kJ 112 kcal / 468 kJ
Fehérje 35,4 g 3,5 g
Zsír 44,5 g 4,5 g
  amelyből telített zsírsavak 20,8 g 2,1 g
Szénhidrát 136,7 g 13,7 g
  amelyből cukrok 12,1 g 1,2 g
Rost 23,2 g 2,3 g

A gluténmentes répatorta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes répatorta recept

Kategória: , , , , , ,