Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Diós csiga édesítőszerrel, tej- és gluténmentes recept

A gluténmentes diéta elején érdemes kész lisztkeverékkel elkezdeni a gluténmentes sütés főzést, mert az alapanyagok a megszokott sikér (glutén) tartalmúaktól. A mai modern gluténmentes lisztkeverékkel tényleg nagyon könnyű a sütés, mondhatni gyerekjáték. Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverékéből készítettük el diós csiga receptünket.

diós gluténmentes csiga Zellei Tündi lisztkeverékkel

Gluténmentes diós csiga receptünk amellett, hogy gluténmentes, tej, és cukormentes is. Tízóraira, uzsonnára is tökéletes választás.

gluténmentes csiga dióval Zellei Tündi lisztkeverékkelHozzávalók: 10 db diós csiga készítéshez

Töltelék

  • 80 g darált dió édesítővel elkeverve, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állaga legyen.

Elkészítés:

  • A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.
  • Hozzáadjuk a kéz-meleg rizstejet és olajat, alaposan kidolgozzuk.
  • 30 percet pihentetjük.
  • Majd enyhén lisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk
  • Megkenjük a diós krémmel, feltekerjük, és felszeleteljük (10 darabra).
  • Sütőpapíros tepsire tesszük
  • 190 °C fokon kb. 15-17 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: kb. 70 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 10 darab esetén
1 diós csigában
Energia 1083 kcal / 4516 kJ 108 kcal /452 kJ
Fehérje 49,1 g 4,9 g
Zsír 58,0 g 5,8 g
  amelyből telített zsírsavak 5,5 g 0,5 g
Szénhidrát 83,4 g 8,3 g
  amelyből cukrok 7,2 g 0,7 g
Rost 7,2 g 0,7 g

A gluténmentes diós csiga recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

diós gluténmentes csiga Zellei Tündi lisztkeverékkel

Kategória: , ,