Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Villámgyors avokádós gyümölcskrémek – pohárdesszert 30 perc alatt

gluténmentes pohárdesszert recept KolostólKolosFreeFood receptválogatásunk egy újabb gluténmentes phárkrémmel bővült.

Az avokádó igazán krémessé teszi a banánt. Nemcsak a csokoládéhoz illik, ha nem többféle gyümölcs mellé is. Kevesebb mint 30 perc alatt kész ez az igazi finomság. Minden vendégünket le tudunk nyűgözni ezekkel a krémekkel.

Hozzávalók (6 adag):

A barnán krémhez:

  • 300 gramm érett banán
  • 150 gramm pucolt avokádó
  • 2 evőkanál eritrit (édesítőszer)

Az eper krémhez:

  • 300 g pucolt apróra vágott eper
  • ¼ citrom reszelt héja k két evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál víz
  • 1 teáskanál útifű maghéj (psyllium rost)

Az avokádó darabokhoz:

  • 120 gramm mangó apró kockára vágva

A gyümölcsös gluténmentes pohárdesszert elkészítés:

  • A megpucolt avokádót és a banánt apróra vágjuk, a cukor hozzáadásával késes aprítógépben pürésítjük.
  • Ezt a krémet érdemes közvetlenül elfogyasztása előtt készíteni mert a barnán könnyen barnul.
  • Az epret összevágjuk apróra hozzáadjuk a citrom héját és a cukrot.
  • A pici vízzel főzzük puhára az epret.
  • Amikor már jó puha és az eper is levet eresztett adjuk hozzá az útifű maghéjat és gyors mozdulatokkal keverjük össze.
  • Közben vágjuk apró kockára az mangót.
  • Egy pohár aljában rétegezzük az avokádós banánt krémet.
  • Erre jöhet egy adag főtt eper.
  • Majd szórjuk meg néhány mangó kockával.
  • Dekorációnak friss bazsalikom levél vagy ehető virág kerüljön a tetejére.

Jó étvágyát kívánok!

Nehézségi szint: kezdő, nagyon könnyű elkészíteni

 Elkészítés idő: kevesebb mint 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes pohárdesszert tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

kolosfreefood gluténmentes pohárdesszert recept

gyümölcsös gluténmentes pohárdesszert

Kategória: , , , ,