Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mátrai borzaska – újabb gluténmentes panír ötlet

Ha egy kis változatosságra vágyunk gluténmentes rántott húsunkat elkészíthetjük különleges panírban is. A Mátrai borzaska is egy klasszikus panírozott hús. Készítsük el gluténmentes panírral.rántott hús borzas gluténmentes panírban | gluténmentes rántott hús receptek

Hozzávalók: 6 szelet csirkehúsos borzaskához

Elkészítés:

  • A csirkemellet megmossuk.
  • A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük. Egy nagy tálba tesszük, sózzuk.
  • Hagyjuk állni 5-10 percet. Kinyomkodjuk a levet, amit ereszt, és egy másik tálba tesszük.
  • Hozzáadjuk a lisztet, tojást, rizsitalt és összekeverjük.
  • A húst beletesszük, mind a két oldalát bemasszázzuk (felhasználjuk az egész masszát), majd forró olajban kisütjük.
  • A tálaláskor tehetünk még rá sajtot és tejfölt is

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 6 szelet esetén
1 szelet borzaskában
Energia 1784 kcal / 7439 kJ 297 kcal / 1239 kJ
Fehérje 152,3 g 25,4 g
Zsír 44,8 g 7,5 g
  amelyből telített zsírsavak 31,6 g 5,3 g
Szénhidrát 181,4 g 30,2 g
  amelyből cukrok 6,2 g 1,0 g
Rost 11,9 g 2,0 g

A gluténmentes Mátrai borzsas recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
gluténmentes rántott húsok, különleges panírok - mátrai borzas

További gluténmentes panír ötletek

Különleges gluténmente panír ötletek. Gluténmentes rántott hús receptek

Különleges gluténmente panír ötletek.

Kategória: , , ,