Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes keksz – energiabomba reggelire

gluténmentes energia-keksz reggelireEste elkészíthető és szuper lesz reggelire, vagy akár iskolába, irodába magunkkal is vihetjük tízóraira, készíthetjük tejmentesen is:

Hozzávalók 15-20 db gluténmentes keksz elkészítéséhez:

  • 1 dl ALPRO mandulaital
  • 1 evőkanál puha vaj (vagy margarin)
  • 10 dkg darált mogyoró (sótlan)
  • 10 dkg szezámmagliszt
  • 10 dkg cukor vagy tetszés szerinti édesítéssel
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg szezámmag
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya

Csak jó sülhet ki ilyen összetevőkből!

Elkészítés:

  • A mogyorót, szezámmaglisztet, mandulát, szezámmagot, szódabikarbónát és őrölt fahéjat egy tálba mérjük, majd hozzáöntjük a cukrot, a mandulaitalt és a puha vajat és összekeverjük.
  • Beleszórjuk az aszalt vörös áfonyát és kézzel összegyúrjuk. Kicsit ragadós, de formázható masszát kapunk.
  • Előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra és sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit.
  • A masszából gombócokat formázunk, a tepsire helyezzük és tenyérrel ellapítjuk őket.
  • 15-20 perc alatt készre sütjük és a tepsin hagyjuk kihűlni a kekszeket.

Elkészítési idő:  25-30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Igaz ez is egy gluténmentes ételrecept, de nem csak gluténérzékenyek fogják szeretni, ha egyszer megkóstolják!

Amennyiben Ön még nem olvasta cikkünket a gluténmentes konyha kialakításáról, szeretnénk a figyelmébe ajánlani, hiszen, ha a családban cöliákiás beteg van, nagyon oda kell figyelni a véletlen gluténszennyezés kivédésére. Cikkünk ebben kíván segítséget nyújtani, gyakorlati ötletekkel.

Kategória: ,