Gluténmentes keksz – energiabomba reggelire
Este elkészíthető és szuper lesz reggelire, vagy akár iskolába, irodába magunkkal is vihetjük tízóraira, készíthetjük tejmentesen is:
Hozzávalók 15-20 db gluténmentes keksz elkészítéséhez:
- 1 dl ALPRO mandulaital
- 1 evőkanál puha vaj (vagy margarin)
- 10 dkg darált mogyoró (sótlan)
- 10 dkg szezámmagliszt
- 10 dkg cukor vagy tetszés szerinti édesítéssel
- 5 dkg szeletelt mandula
- 5 dkg szezámmag
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
Csak jó sülhet ki ilyen összetevőkből!
Elkészítés:
- A mogyorót, szezámmaglisztet, mandulát, szezámmagot, szódabikarbónát és őrölt fahéjat egy tálba mérjük, majd hozzáöntjük a cukrot, a mandulaitalt és a puha vajat és összekeverjük.
- Beleszórjuk az aszalt vörös áfonyát és kézzel összegyúrjuk. Kicsit ragadós, de formázható masszát kapunk.
- Előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra és sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit.
- A masszából gombócokat formázunk, a tepsire helyezzük és tenyérrel ellapítjuk őket.
- 15-20 perc alatt készre sütjük és a tepsin hagyjuk kihűlni a kekszeket.
Elkészítési idő: 25-30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Igaz ez is egy gluténmentes ételrecept, de nem csak gluténérzékenyek fogják szeretni, ha egyszer megkóstolják!
Amennyiben Ön még nem olvasta cikkünket a gluténmentes konyha kialakításáról, szeretnénk a figyelmébe ajánlani, hiszen, ha a családban cöliákiás beteg van, nagyon oda kell figyelni a véletlen gluténszennyezés kivédésére. Cikkünk ebben kíván segítséget nyújtani, gyakorlati ötletekkel.
- Recept címke: 30 perc alatt glutén és tejmentes gluténmentes keksz keksz mandulaital mogyoró őrölt fahéj szezámmagliszt szódabikarbóna uzsonna és tízórai vaj vörös áfonya