Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Túró Rudi – gluténmentes sütemény recept

Sokszor az egyszerű süti a legfinomabb.

Túró Rudi gluténmentes sütemény recept

A hozzáadott cukortól mentes Túró Rudi süti barna rizslisztből készült, a töltelék pedig útifűmaghéjjal van dúsítva, így a cukorbetegek is fogyaszthatnak belőle.

Túró Rudi gluténmentes sütemény receptHozzávalók: 12 szelet

  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 1 evőkanál holland kakaópor (gluténmentes)
  • 1 csomag sütőpor (gluténmentes)
  • 15 dkg NATURBIT barna rizsliszt
  • 2,5 evőkanál édesítő (1:4)
  • 0,5 dl ALPRO rizs főzőkrém („rizstejszín”) vagy * főzőtejszín

Töltelék:

  • 50 dkg * túró
  • ízlés szerint édesítő
  • 1 evőkanál citromlé (vagy reszelt citromhéj)
  • 1-2 evőkanál vanília aroma
  • 1-2 evőkanál NATURBIT útifű maghéj

Tetejére:

  • 5 – 10 dkg cukormentes csokoládé, megolvasztva

Elkészítés:

  • A piskóta hozzávalóit kikeverjük
  • Egy 18 x18 -as formában megsütjük 180 fokon kb. 20 -25 perc alatt.
  • A töltelék hozzávalóit kikeverjük, majd a kihűlt piskótára tesszük.
  • Végül csokival borítjuk.
  • Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: könnyű

* TIPP: Laktózérzékenyek használhatnak laktózmentes tejtermékeket is!

Tápanyagtartalom az egészben 12 db. esetén
1 szelet gluténmentes sütiben
Energia 8870 kJ /2122 kcal 739 kJ / 177 kcal
Zsír 97,2 g 8,1 g
  amelyből telített zsírsavak 54,3 g 4,5 g
Szénhidrát 178,7 g 14,9 g
  amelyből cukrok 24,8 g 2,1 g
Rost 17,8 g 1,5 g
Fehérje 118,5 g 9,9 g
0,6 g 0,05 g

A gluténmentes Túró Rudi süti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Túró Rudi gluténmentes sütemény recept

Kategória: , , ,