Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes lángos recept – klasszikusok gluténmentesen

A lángos a magyar konyha hagyományos, lágy kelt tésztából készülő, sült lepénykenyere. A lángost mindenki szereti és a gluténérzékenyeknek sem kell róla lemondania! Próbálja ki Ön is gluténmentes lángos receptünket!

Mester GM lángos recept, gluténmentes lángosHozzávalók:

  • 25 dkg Mester Család kelt tészta liszt
  • 25 dkg Mester Család házi kenyérliszt
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 0,5 l víz
  • 6 g gluténmentes porélesztő
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, és kb. 30 percet kelesztjük.
  • Majd kicsípünk a tésztából, golyókká formázzuk, gluténmentes liszttel kilisztezett lapra tesszük és tenyerünkkel szétnyomkodjuk, lángossá formázzuk és forró olajban kisütjük.
  • Papírtörlőre helyezve leitatjuk a felületéről a felesleges olajat.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

Ezt a tej- tojás- és gluténmentes lángos receptet Mona (Az Élet az ételallergiával blog szerzője) készítette el, aki rövid, kiscsoportos, gyakorlatias sütőkurzusai keretében hasznos tanácsokkal segíti a diétázókat. Aktuális tanfolyamok ITT

Tápanyagtartalom 10 darab készítésekor
1 lángosban
12 darab készítésekor
1 lángosban
Energia 774,8 kJ / 185,8 kcal 646,4 kJ / 155,0 kcal
Fehérje 0,7 g 0,6 g
Zsír 2,3 g 1,9 g
 amelyből telített zsírsavak 0,3 g 0,2 g
Szénhidrát 39,4 g 32,9 g
 amelyből cukrok 0,2 g 0,1 g
Rost 1,5 g 1,2 g

A gluténmentes lángos recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,