Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes paella, ahogyan Kolos szereti

paella recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes paellával bővült.

Imádom a mediterrán konyhát és az ízvilágot. Épp lehetett kapni akciósan, féláron garnéla rákot egy diszkontláncban, tehát adta magát az ötlet, készítek paellát. Igazi rizottó rizst használtam, a leírhatatlan sárga színt a hozzáadott sáfrányos szeklice adja. 

Hozzávalók (4 főre):

  • 250 g rizottó rizs
  • 500 ml víz
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 2 teáskanál só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 1 csipetnyi sáfrányos szeklice
  • 250 g tisztított, lemosott garnéla 
  • 3 fej gomba
  • 70 g zöldborsó
  • 1 nagyobb paradicsom, kb. 80 g
  • 1 kápia paprika
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem

Opcionális:

  • ízlés szerint chili pehely, vagy felaprított friss chili

A gluténmentes paella elkészítése:

  • A lilahagymát pucoljuk meg, és vágjuk apró kockára.
  • Pirítsuk meg olíva olajon, csipet sóval és a frissen őrölt borssal.
  • Lehetőleg egy nagyobb serpenyőben, amiben megfő az egész ételünk, és van hozzá megfelelő nagyságú fedője.
  • Amikor ez kész, öntsük rá a rizottó rizst, a felaprózott gombával együtt.
  • Adjuk hozzá a vizet.
  • Keverjük el alaposan, majd fedjük le, és kb. 10-15 percig főzzük, alacsony lángon addig, amíg a rizs szemek el nem kezdenek alaposan megdagadni.
  • Amíg fő a rizs, mossuk meg a paradicsomot, és a kápia paprikát is.
  • Aprítsuk fel mindkettőt.
  • Kb. 10-15 perc után, amikor már megdagadtak a rizsszemek, szépen adjuk hozzá a paradicsom- és a felaprózott kápia paprika kockákat is.
  • Egyenletesen tegyük rájuk a megpucolt, lemosott garnélákat is.
  • Szórjuk meg a szárított petrezselyemmel.
  • Fedjük le, és további kb. 10-15 percig lefedve főzzük készre az ételt.
  • Opcionális lehetőség:
  • Adjunk hozzá chili pelyhet, vagy frissen apróra vágott chilit.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: kevesebb, mint 1 óra

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes paella tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes paella recept

gluténmentes paella, ahogyan Kolos szereti

Kategória: , , ,