Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Klasszikus cantuccini recept gluténmentesen

cantuccini keksz gluténmenetsenIri mama egy klasszikus gluténmentes cantuccini keksz recepttel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Kifogyott a cantuccini raktárkészlet. Többféle kekszet sütöttem a reggeli kávéhoz, teához. Most így készült:

Hozzávalók (24 db Cantuccini kekszhez):

A klasszikus gluténmentes cantuccini keksz elkészítése:

  • Hozzávalókból puha, rugalmas tésztát gyúrok.
  • Magvakat késes aprítóban durvára darálom, úgy gyúrom a tésztához.
  • Az így kapott tésztát elfelezem, két rudat sodrok belőle.
  • 190 °C fokon, légkeveréssel 20 percig sütöm.
  • Langyosra hűtöm, majd ferdén, két ujjnyi vastag szeletekre vágom.
  • Tepsibe teszem, 160 °C fokon további 15 percig sütöm.
  • Kihűlve üvegbe töltve tárolom.

Nagyon finom ropogós keksz. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nehézségi szint: kezdő, könnyű elkészíteni

Elkészítési idő: 45 perc

Tápanyagtartalom

az egészben

1 db. gluténmentes klasszikus cantucciniben

Energia

7243 kJ / 1729 kcal

302 kJ / 72 kcal

Zsír

58,9 g

2,5 g

  amelyből telített zsírsavak

10,0 g

0,4 g

Szénhidrát

251,1 g

10,5 g

  amelyből cukrok

63,7 g

2,7 g

Rost

29,0 g

1,2 g

Fehérje

36,9 g

1,5 g

3,68 g

0,15 g

A gluténmentes cantuccini recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

cantuccini keksz gluténmentes recept

Kategória: , , , ,