Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes pihe puha kenyér

kenyér recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes pihe puha kenyér bővítette receptgyűjteményünket.

Keresem, kutatom, kísérletezem, a sok sok gluténmentes liszt között, hogy mindegyikből legyen olyan igazi, pihe puha kenyér. Ami nem csak aznap, de napokig puha legyen. A mostani gluténmentes kenyerem pont ilyen lett.

Hozzávalók (12 szelet):

A gluténmentes pihe puha kenyér elkészítése:

  • Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
  • Langyos vízzel és az olajjal bedagasztom a tésztát.
  • Kézzel készítettem, jobban érzem az állagát.
  • Akkor jó ha puha, lágy tésztát kapunk.
  • Olajos kézzel megformázom, konyhapulton duplájára kelesztem.
  • Arra figyeljetek hogy az élesztő friss legyen, huzat még véletlenül se legyen, ezért egy eldugott sarokban kelesszétek a pulton.
  • Türelmesen várjátok meg míg duplájára kelt.
  • Függ az évszaktól, milyen meleg van a lakásban, páratartalomtól.
  • Ezután 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 45-55 percig sütöm.
  • Rácson hagyom kihűlni, majd zacskóba csomagolva tárolom.
  • Ezt a kenyeret nem tettem fagyasztóba, míg el nem fogyott csak zacskóba volt, nem kellett melegíteni sem.
  • Próbáljátok ki Ti is.

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő: 120-140 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 szelet gluténmentes pihe puha kenyérben
Energia 6100 kJ / 1456 kcal 508 kJ / 121 kcal
Zsír 32,3 g 2,7 g
  amelyből telített zsírsavak 4,5 g 0,4 g
Szénhidrát 269,7 g 22,5 g
  amelyből cukrok 13,4 g 1,1 g
Rost 26,6 g 2,2 g
Fehérje 12,2 g 1,0 g
8,5 g 0,71 g

A gluténmentes pihe puha kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kenyér recept

gluténmentes pihe puha kenyér

Kategória: , , ,