Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Húsmentes köles fasírt gluténmentesen elkészítve

fasírt recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy húsmentes köles fasírttal bővült.

Elég sok kölestúrót készítettem, így maradt arra is, hogy sósan is fel tudjam használni. Így most húsmentes fasírtot készítettem belőle. Igazán finom lett, szinte meg sem lehet mondani, hogy „húsmentes” étel. Sütőben sütöttem, olaj felhasználása nélkül. Kitűnő salátával elfogyasztva. 

Hozzávalók (12 db):

  • 300 g főtt köles
  • 60 g sárgarépa
  • 50 g paprika
  • 40 g póréhagyma
  • 60 g aprószemű, gluténmentes zabpehely
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál Lucullus Fasírtpor

A húsmentes köles fasírt elkészítése:

  • A sárgarépát reszeljük le aprólyukú reszelőn.
  • Ugyan így tegyünk a póréhagymával is.
  • Óvatosan vele, nehogy elreszeljük az ujjunkat.
  • A paprikát (most piros, kápia) vágjuk apró kockákra.
  • A főtt kölest keverjük össze a tojással és a többi hozzávalóval.
  • Egy gumikesztyű segítségével tettem ezt meg.
  • Kicsit hagyjuk pihenni, hogy a zabpehely megszívja megát nedvességgel.
  • Ezután 12 db egyforma gombócokat készítsünk.
  • Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Előmelegített 200 °C fokos sütőben süssük készre kb. 30-35 2 perc alatt.
  • 25 perc elteltével érdemes ellenőrizni a fasírtokat.
  • Langyosan, vagy kihűlve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 1 óra

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A húsmentes köles fasírt tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes fasírt recept

húsmentes köles fasírt gluténmentesen elkészítve

Kategória: , , ,