Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes trópusi, kókuszos zabpelyhes pohárdesszert

pohárdesszert recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes trópusi, kókuszos zabpelyhes pohárdesszerttel bővült.

Nemrég a trópusi vidéken jártam. Egyik legtöbbet fogyasztott gyümölcs a nyáron a maracuja volt a mangó mellett. Igyekeztem felhasználni ezeket a gyümölcsöket, és egy ízletes, trópusi pohárdesszert tetejére. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni benne.

Hozzávalók (8 adag):

  • 100 g It’s us Naturbit gluténmentes zabpehely
  • 500 ml növényi joghurtalternatíva
  • 500 ml növényi ital (most kókuszital)
  • 80 g 1:4 (negyedannyi) édesítőszer
  • csipet só
  • 100 g kókuszreszelék
  • 250 ml növényi tejszínalternatíva
  • 1 evőkanál negyedannyi édesítőszer (cukor) ledarálva porcukorként

Tetejére:

  • 4 db maracuja
  • 1 db egész, érett mangó

A gluténmentes trópusi, kókuszos zabpelyhes pohárdesszert elkészítése:

  • A gluténmentes zabpelyhet keverjük össze a kókuszreszelékkel.
  • Öntsük hozzá a tejital és a növényi joghurt alternatívát.
  • Mérjük hozzá az édesítőszert és a sót.
  • Forraljuk, főzzük össze alaposan.
  • Kissé sűrű lesz, ha megfő a zabpehely a kókusszal.
  • Tegyük félre hűlni.
  • Addig pucoljuk meg a mangót, és pürésítsük össze (leturmixoljuk)
  • Megmossuk és kettévágjuk a maracujákat.
  • Verjük fel a növényi tejszínhelyettesítőt.
  • Forgassuk össze a megfőtt, már kissé kihűlt zabpelyhes-kókuszos alappal.
  • Így a desszert alapja könnyeddé válik.
  • Tegyük bele poharakba.
  • Néhány tetejére a leturmixolt mangópürét, másokra pedig friss maracuja gyümölcshúst kanalazzunk.
  • Tegyük hűtőszekrénybe hűlni.
  • Hidegen a legfinomabb.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc és a hűtés

Tápanyagtartalom az egészben 1 adag gluténmentes trópusi,
kókuszos zabpelyhes pohárdesszertben
Energia 10508 kJ / 2508 kcal 1314 kJ / 314 kcal
Zsír 148,8 g 18,6 g
  amelyből telített zsírsavak 108,0 g 13,5 g
Szénhidrát 228,1 g 28,5 g
  amelyből cukrok 108,0 g 13,5 g
Rost 61,3 g 7,7 g
Fehérje 46,1 g 5,8 g
3,40 g 0,43 g

A gluténmentes trópusi, kókuszos zabpelyhes pohárdesszert tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes pohárdesszert recept

gluténmentes trópusi, kókuszos zabpelyhes pohárdesszert

Kategória: , , ,