Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Ismét egy klasszikus: a gesztenyepüré

A gesztenyepüré is egy klasszikus, ráadásul gluténmentes is.Hozzávalók 4 kis adaghoz:

  • 250 g gluténmentes gesztenyemassza
  • 2 dl hideg habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor

ízlés szerint:

  • olvasztott gluténmentes étcsokoládé
  • magozott meggy (lecsepegtetve)

Elkészítés:

  • A kiolvasztott, de még hideg gesztenyemasszát sajtreszelőn lereszeljük/vagy gesztenyenyomón átnyomjuk.
  • A habtejszínt a porcukorral felverjük.
  • Kisebb poharakba adagoljuk a gesztenyét és rákanalazzuk a porcukros tejszínhabot (de akár több rétegű is lehet)
  • Adhatunk hozzá meggyet, vagy meglocsolhatjuk olvasztott étcsokoládéval is.

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

A gesztenyepüré egy klasszikus édességrecept, ráadásul gluténmentes is.

Kategória: ,