Kókuszos gluténmentes keksz – Iri mama konyhája
Becsei Ferencné (Iri mama konyhája) a kókuszos gluténmentes keksz receptje:
Aki szereti a kekszeket és a kókuszt, annak ez tuti siker. Én kávéhoz vagy csak magában is szeretem ropogtatni.
Hozzávalók : 16 darabhoz
- 50 g kókuszliszt
- 70 g rizsliszt
- 120 g Schar mix B gluténmentes lisztkeverék
- 1-2 db. tojás (nagyságától függ)
- 120 g * margarin
- 1 csipet étkezési só
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál útifűmaghéj (psyllium rost)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál kókusz reszelék
A kókuszos gluténmentes keksz elkészítése:
- Sütőt előmelegítem 180 °C fokra, légkeverésre.
- A száraz hozzávalókat egy tálba kimérem, elkeverem,majd a tojással és a margarinnal, összegyúrom.
- 16 darab egyforma gombócot készítek, majd a sütőlemezre sorakoztatom.
- Sütinyomó pecséttel, de ha ez nincs egy pohár talpával ellapítom. Gyönyörűen olvasható, szép mintás keksz lesz a végeredmény.
- 12-14 perc alatt készre sütöm.
Nehézségi fok:könnyű
Elkészítési idő: 30perc
Jó étvágyat kívánok hozzá.
* A recept tejmentes, így laktózérzékenyek és tejfehérje allargiások is fogyaszthatják.
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 darab kókuszos gluténmentes kekszben |
Energia | 8140 kJ / 1938 kcal | 508 kJ / 121 kcal |
Zsír | 101,2 g | 6,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 53,5 g | 3,3 g |
Szénhidrát | 213,5 g | 13,3 g |
amelyből cukrok | 65,2 g | 4,1 g |
Rost | 22,4 g | 1,4 g |
Fehérje | 29,5 g | 1,8 g |
Só | 2,58 g | 0,16 g |
A gluténmentes kókuszos keksz tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt cukor édes glutén és tejmentes keksz kókuszliszt kókuszreszelék lisztkeverék margarin pecsételhető keksz psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt Schär Mix B só tojás uzsonna és tízórai vaníliás cukor víz