Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Könnyed csokimousse – friss eperrel az igazi!

Villámgyors, könnyed és ínycsiklandozó. Dobjuk össze reggel, mire a vendégek jönnek tökéletesen össze fog állni! Készíthetjük bármilyen friss gyümölccsel, az eredmény magáért fog beszélni!

epres gluténmentes csokimousse receptHozzávalók 6 adaghoz:

  • 100 g gluténmentes étcsokoládé (cukormentes)
  • 4 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 2 dl * habtejszín
  • 2 (kb. 20 g) evőkanál nyírfacukor  (édesítőszer)
  • 2 evőkanál zsírszegény holland kakaópor (kb. 20 g)
  • 250 g friss eper

Elkészítés:

  • A tojásokat alaposan mossuk meg, majd válasszuk szét. A sárgáját keverjük habosra a nyírfacukorral és a kakaóporral.
  • A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd ha enyhén kihűlt, de még folyós, adjuk hozzá a tojássárgájás keverékhez.
  • A tojásfehérjét és a habtejszínt külön-külön verjük habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a többi alapanyaghoz.
  • Az így elkészült csokimousset adagoljuk poharakba, szórjuk meg frissen mosott, darabolt eperrel, majd tálalásig tegyük a hűtőbe!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 5 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia 255,8 kcal/1069,1 kJ
Fehérje 7 g
Zsír 20,8 g
Telített zsír 12,1 g
Szénhidrát 11,2 g
Ebből cukor 5,4 g
Élelmi rost 0,9 g

A gluténmentes csokimousse receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , ,

Ad