Mátrai borzaska – újabb gluténmentes panír ötlet
Ha egy kis változatosságra vágyunk gluténmentes rántott húsunkat elkészíthetjük különleges panírban is. A Mátrai borzaska is egy klasszikus panírozott hús. Készítsük el gluténmentes panírral.
Hozzávalók: 6 szelet csirkehúsos borzaskához
- 50 dkg csirkemell (6 szelet)
- 55 dkg burgonya
- só
- 10 dkg barna rizsliszt
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 0,25 dl rizsital („rizstej”)
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A csirkemellet megmossuk.
- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük. Egy nagy tálba tesszük, sózzuk.
- Hagyjuk állni 5-10 percet. Kinyomkodjuk a levet, amit ereszt, és egy másik tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a lisztet, tojást, rizsitalt és összekeverjük.
- A húst beletesszük, mind a két oldalát bemasszázzuk (felhasználjuk az egész masszát), majd forró olajban kisütjük.
- A tálaláskor tehetünk még rá sajtot és tejfölt is
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 6 szelet esetén 1 szelet borzaskában |
Energia | 1784 kcal / 7439 kJ | 297 kcal / 1239 kJ |
Fehérje | 152,3 g | 25,4 g |
Zsír | 44,8 g | 7,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 31,6 g | 5,3 g |
Szénhidrát | 181,4 g | 30,2 g |
amelyből cukrok | 6,2 g | 1,0 g |
Rost | 11,9 g | 2,0 g |
A gluténmentes Mátrai borzsas recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
További gluténmentes panír ötletek
- Recept címke: barna rizsliszt burgonya csirkemell étolaj főétel rántott hús rizsital só tojás