Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Vaslábasban sült többmagvas barna gluténmentes kenyér

Mai gluténmentes barna kenyerünket az teszi különlegessé, hogy vaslábasban sütöttük. A tésztába többféle olajos magvat kevertünk, hogy még finomabb legyen

gluténmentes barna kenyér receptHozzávalók:

Elkészítés:

  • A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, jól eldolgozzuk
  • Kézzel vagy robotgéppel, alaposan kidolgozzuk, és beledolgozzuk az olajat.
  • Egy vaslábast sütőpapírral kibélelünk
  • A tésztát megformázzunk, majd a lábasba tesszük.
  • Lekenjük olajjal, és megszórjuk magokkal.
  • Meleg helyen kelesztjük egy órát.
  • 200 °C fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: közepes

Elkészítési idő: 120 perc

Tápanyagtartalom az egész kenyérben 10 dkg (100 g) kenyérben
Energia 1273 kcal / 53f08 kJ 184 kcal / 767 kJ
Fehérje 15,0 g 2,3 g
Zsír 37,1 g 5,8 g
  amelyből telített zsírsavak 4,4 g 0,6 g
Szénhidrát 211,4 g 30,5 g
  amelyből cukrok 13,4 g 2,1 g
Rost 33,3 g 5,3 g

A sokmagvas barna gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes barna kenyér recept

sokmagvas gluténmentes barna kenyér recept

Kategória: ,