Meggyes gluténmentes cupcake
A tésztához:
- 2 db M-es méretű tojás
- 5 dkg méz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál citromlé
- 15 dkg magozott meggy
- 5 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 13 dkg rizsliszt
- 5 dkg darált mandula
A krémhez:
- 11 dkg natúr krémsajt
- 4,5 dkg vaj
- fél teáskanál vaníliakivonat
- 3 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére
- 6-8 szem meggy.
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a mézzel, a vaníliakivonattal, a citromlével és a kókuszolajjal, majd hozzáadjuk a rizslisztet, a szódabikarbónát és a darált mandulát.
Alaposan elkeverjük és beleszórjuk a lecsepegtetett magozott meggyet.
A masszát (szilikon) muffinformába adagoljuk és 180 °C fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a szoba-hőmérsékletű vajat kikeverjük a krémsajttal, a vaníliával, a porcukorral és a citrom héjával és ha simára kevertük, hűtőbe tesszük.
A kihűlt sütemények tetejét bevonjuk a krémmel és a tetejükre 1-1 szem meggyet ültetünk.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Nehézségi fok: könnyű
- Recept címke: citrom cukor kókuszolaj krémsajt mandula meggy méz muffin receptek rizsliszt tojás vaj vanília