Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mogyorós cantuccini gluténmentesen – gasztroajándék ötlet

Mogyorós cantuccini gluténmentesenHozzávalók egy kisebb tepsire való adaghoz – 10-12 szelet:

  • 200 g  NATURBIT ALFA-MIX  gluténmentes lisztkeverék
  • 1 teáskanál (4g)  gluténmentes sütőpor
  • 2 db közepes (M-es) méretű tojás
  • 100 g (nád)cukor
  • 1 tasak (8 g) vaníliás cukor
  • 50 g pirított sótlan földimogyoró

Elkészítés:

  • A NATURBIT ALFA-MIX gluténmentes lisztkeveréket, a sütőport és a cukrokat egy tálba mérjük.
  • Az alaposan megmosott tojásokat egy másik tálban (egyesével felütve) elhabarjuk, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk.
  • Elkeverjük, majd kézzel összegyúrjuk.
  • Ha összeállt, beleszórjuk a mogyorót, azt is belegyúrjuk, majd két hengert formázunk a masszából és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  • 180 ºC fokra előmelegített sütőbe toljuk és 30-35 percig sütjük, majd felszeleteljük és a szeleteket elfektetve visszatoljuk a sütőbe, melynek hőmérsékletét 140 °C fokra csökkentettük és további 5-10 percig szárítjuk.

TIPPEK:

  • Az olasz ropogós cantuccini (melyet általában italokba szoktak mártogatni) ideális gasztroajándék lehet karácsonykor.
  • Vendégeknek forró csoki, tea, tej vagy bor mellé kínáljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: könnyű

Tápanyagtartalom 1 adagban, 10 – 12 szelet készítésekor:

10 szelet 12 szelet
Energia 595,2 kJ /148,8 kcal 496,8 kJ / 124,2 kcal
Fehérjer 2,6 g 2,2 g
Zsír 3,6 g 3,0 g
amelyből telített zsírsavak 0,6 g 0,4 g
Szénhidrát 26,5 g 22,1 g
amelyből cukrok 11,2 g 9,3 g
Élelmi rost 2,7 g 2,2 g

A mogyorós cantuccini gluténmentesen recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.

Kategória: ,