Sütőtökös gluténmentes muffin recept – tejmentesen
Az ősz egyik legkedvesebb alapanyaga a sütőtök. Készíthetünk belőle levest, megsüthetjük önmagában is, de jól felhasználhatjuk alapanyagként is.
- 25 dkg rizsliszt
- 9 dkg kukoricaliszt
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 5 g gluténmentes sütőpor
- 2 evőkanál édesítő (*1:4)
- 20 dkg sütőtök (már korábban megsütött)
- 6 dkg margarin (vagy vaj)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra
- Az összes alapanyagot jó alaposan turmixoljuk össze, majd tegyük muffin formákba.
- 180 °C fokon kb. 15 perc alatt süssük meg.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom | az egész tésztában | 6 db. készítésekor
1 muffinban |
8 db. készítésekor
1 muffinban |
Energia | 1896,6 kcal / 7908,8 kJ | 316,1 kcal / 1318,1 kJ | 237,1 kcal / 988,6 kJ |
Fehérje | 44,3 g | 7,4 g | 5,5 g |
Zsír | 44,7 g | 7,5 g | 5,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 11,1 g | 1,9 g | 1,4 g |
Szénhidrát | 316,8 g | 52,8 g | 39,6 g |
amelyből cukrok | 21,6 g | 3,6 g | 2,7 g |
Rost | 13,8 g | 2,3 g | 1,7 g |
A sütőtökös gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt édesítőszer glutén és tejmentes kukoricaliszt margarin muffin receptek rizsliszt sütőpor sütőtök tojás